Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogomról

Szeretném érteni magamat, a világot, és mindent ami e világon túli, érthetetlen. Keresem az élet titkait, félelmeim gyökerét, és az emberekben rejlő, mélyen eltemetett, ősi békét, szenvet, szeretetet. Edit

Kommentek

  • Zsigmond Zsalf: Kedves Tisza Kata! Szeretnék Öntől tanácsot kérni. Személyemben csupán egy egyszerű szerző vagyok... (2016.06.25. 13:35) Kata-pult ~ Tisza Kata blogja
  • DEdit: @Gary J.: Igen! Én is ... újra és újra. (2014.02.21. 05:42) Magyarnak lenni
  • Gary J.: Reményik Sándor verse elképesztő! Gondolatok,érzések hosszú sora melyek mélyen érintenek és elgond... (2014.01.04. 13:35) Magyarnak lenni
  • DEdit: @Intuitiv: Kedves vagy, de ha a közelemben van is olyan ember aki látja, az nem akar meggyógyítani... (2013.05.26. 23:38) Egyedül, sebekkel
  • Intuitiv: "Bárcsak látná valaki, hogy milyen lehetnék, ha szerethetnék úgy, a bántásoktól való félelem nélkü... (2013.05.25. 19:31) Egyedül, sebekkel
  • Utolsó 20

Lehetőségek között vergődve

2008.04.23. 10:52 :: DEdit

Megtartani mindent magadnak, csak hogy neki ne fájjon, őt ne bántsd. Elfojtani minden érzést, minden bánatot, csak azért, hogy neki könnyebb legyen. Mert azt gondolod: könnyebb, ha nem tudja. S bár neked nehezebb, s bár így neked fáj, azért ő majd csak elfelejt, nem gondol, nem érez semmit, és sodródik tovább, ahogy kell, ahogy muszáj.

Így kell tenned, nem lehet másképp, hiszen fontos, lényeges, ha neked már úgy is mindegy, ha már nem lehet rajtad segíteni, akkor őt ne rántsd magaddal a bánkódásba, a szomorúságba. De az is lehet, hogy csak te hiszed, hogy szomorú lenne, és bánatos ő is. Lehet, hogy valójában csak kínosan, erőltetetten, udvariasan elutasító lenne, ha elmondanád, ha kimutatnád, ha felvállalnád. Igen. Tudod ez is visszatart.

Most már három lehetőség között vergődsz. Az első: megtartod magad magadnak, és hallgatva szenvedsz, azzal vigasztalódva, hogy neki így jobb. A második: nem vívódsz tovább, kiadod az érzéseket, és most már ő is veled vívódik. A harmadik: az érzéseidet feltárod, ő pedig elhárít, kikerül. Szerintem nem panaszkodhatsz. Legalább van választási lehetőséged. Ezt manapság nem sokan mondhatják el magukról.

 Úgy hiszem te az önkínzó, magadat önzetlennek tartó, másokat magad elé helyező típus vagy, így a lehetőséged mégis csak egy. Ha szeretsz szenvedni, bánkódni, akkor jó, így jó. De jobb ha tudod, nem kell semmit sem megtartani, nem kell senkit sem megóvni, megvédeni. Mindenkinek van joga tudni dolgokat, amik kihatással lehetnek életére. Azt, hogy ezt hogyan oldja meg, hogy dolgozza fel, hogy reagál rá, az már legyen az ő dolga.

szerintünk: (1/5)
szerintetek: (4/5)

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tevelygeseim.blog.hu/api/trackback/id/tr33438376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexxander · http://darksilence.blog.hu 2008.04.23. 14:47:28

oly furcsa a saját gondolataimat leírva látni... olyan keserűen nosztalgikus.
minden egyes mondat, minden szó fáj...de csak azért mert igazak. különösen ez:
"Úgy hiszem te az önkínzó, magadat önzetlennek tartó, másokat magad elé helyező típus vagy, így a lehetőséged mégis csak egy. Ha szeretsz szenvedni, bánkódni, akkor jó, így jó"

Anno amikor én az első lehetőséget választottam, valahogy már akkor is tudtam, hogy ez rossz döntés. Most leríva ez méginkább világos. De azt hiszem, ha mégegyszer megadatna az alkalom a választásra, ismét csak így döntenék. hogy miért?...az ott áll az idézet mondatban!

Edit 2008.04.23. 17:38:38

Az idézett mondatban sok minden áll! Nem mindegy! Miért döntenél így? Mert önkínzó vagy? Mert önzetlen vagy? Vagy mert fontosabbnak tartod Őt, és az érzéseit, így Őt és érzéseit a saját boldogságod elé helyezed? Illetve mert szeretsz szenvedni?
Nos?

Alexxander · http://darksilence.blog.hu 2008.04.24. 18:39:16

önkínzó és önző ember vagyok.
...ezért döntöttem így? nem tudom.
...miért vagyok ilyen? nem tudom.
Válaszok nincsenek, csak vagyok.

Edit 2008.04.25. 09:33:27

Az önkínzóval egyet értek kicsit az írásaid, a blogod alapján. Hogy önző vagy-e azt nem tudom. Viszont, hogy miért döntöttél így, és miért vagy ilyen, azt neked tudnod kell. Senki más nem ismer téged eléggé. Te tudod, hogy milyen út, milyen tapasztalatok, hatások vezettek idáig, alakítottak ilyenné. A válaszok a fejedben vannak, csak nem akarod elmondani! Pedig engem érdekel. Most már érdekel.
Én ismerem magam, de titkolom, rejtegetem. Ráadásul sokszor nem tetszem magamnak (és most egyátalán nem a külsőről beszélek), mégis szeretem magam. Jobb ha mások sem látnak mindent. Mindig tudom, mit miért teszek, de azt kimondani, leírni sokszor nagyon nehéz! Nem mindenki érti meg, persze nem is kell, ilyen elvárásom mincs.
Nos! Ha nagyon nehéz is, és vannak következményei a teljes kitárulkozásnak, attól még bele lehet vágni!
süti beállítások módosítása