A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. 2 sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral. 1 tojást, 13 dkg cukrot, és 1 csomag vaníliás cukrot kikeverünk. Belekeverünk 15 dkg puha vajat.
12,5 dkg lisztet, 2,5 dkg kakaóport, 1/2 teáskanál sütőport, és egy csipet sót összekeverünk, és hozzáadjuk a fenti krémhez. 15 dkg borsószem nagyságúra összetört (egy erősebb zacskóba tesszük, és húskloffolóval összezúzzuk) csokoládét (ét, tej, fehér, mogyorós, mindegy, csak csoki legyen, és akár variálni is lehet), vagy akár francia drazsét keverünk még hozzá.
A tésztát evőkanalanként elosztjuk a tepsiken, körülbelül 10 cm távolságra rakjuk egymástól a halmokat. A sütőben egyenként 15 percig sütjük, majd süteményrácson hűlni hagyjuk.
Friss, ropogós, mesésen csokis, édes keksz. Segít, ha borongós az idő, ha rossz a kedvem, ha szomorú vagyok, vagy ha egyszerűen édességre vágyom. Pillanatok alatt kész!
Kommentek