Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogomról

Szeretném érteni magamat, a világot, és mindent ami e világon túli, érthetetlen. Keresem az élet titkait, félelmeim gyökerét, és az emberekben rejlő, mélyen eltemetett, ősi békét, szenvet, szeretetet. Edit

Kommentek

  • Zsigmond Zsalf: Kedves Tisza Kata! Szeretnék Öntől tanácsot kérni. Személyemben csupán egy egyszerű szerző vagyok... (2016.06.25. 13:35) Kata-pult ~ Tisza Kata blogja
  • DEdit: @Gary J.: Igen! Én is ... újra és újra. (2014.02.21. 05:42) Magyarnak lenni
  • Gary J.: Reményik Sándor verse elképesztő! Gondolatok,érzések hosszú sora melyek mélyen érintenek és elgond... (2014.01.04. 13:35) Magyarnak lenni
  • DEdit: @Intuitiv: Kedves vagy, de ha a közelemben van is olyan ember aki látja, az nem akar meggyógyítani... (2013.05.26. 23:38) Egyedül, sebekkel
  • Intuitiv: "Bárcsak látná valaki, hogy milyen lehetnék, ha szerethetnék úgy, a bántásoktól való félelem nélkü... (2013.05.25. 19:31) Egyedül, sebekkel
  • Utolsó 20

Szerel-mes

2010.11.11. 22:13 :: DEdit

Egy barát, aki elég közel áll, akit nagyon kedvelsz és még sosem bántott, aki megnevettet, akivel lehet beszélgetni mindenről, aki figyel rád, aki ellenkező nemű.

Aki 2 év után szerelmet vall. Te meg csak ülsz, még véletlenül sem gondoltad volna, hogy ez jön, de nem tudsz rá haragudni, nem tudod bántani, mert olyan ..., annyira...

Tisztában vagy vele, hogy ő tökéletes, mindene meg van, mindent tud, amit tudnia kell annak, aki téged akar, de ... két dolog hibázik. Te nem vagy szerelmes, és közel az apád lehetne. De hagyod magad, hagyod hogy szeressen, mert ő nem erőszakos, ő nem akar téged kényszeríteni, bántani, ő csak néha beszélni akar veled, csak látni akar, csak része akar lenni valamilyen formában az életednek. Te pedig miért is okoznál fájdalmat neki? Nem mondod ki, amit úgyis tud, nem kerülöd el, hiszen szereted, azt szereted és szeretnéd, ami eddig volt.

Azt mondják, hogy férfi és nő között nem lehet barátság. De te tudod, hogy van amikor férfi és nő között csak barátság lehet. Hiszen az több, mint a semmi. Nem lehet az érzelmeket kierőszakolni, nem lehet egy működő családot eltörni. Van, amikor annak kell örülni, legalább annak örülni kell, aminek lehet.

Azóta minden reggel jól indul, azóta minden nap kedvesebb. Olyan szépeket mondott neked, képtelenül csodálatosnak lát téged, zavarban voltál, és mégis simogatta a lelkedet. Olyannak lát, amilyennek te sose láttad magad, ezért azt kívánod, bárcsak mindig téged nézne. A vallomása óta minden nap közelebb kerülsz, elindított benned valamit, úgy érzed lassan beleszeretsz a szerelmébe.

szerintünk: (1/5)
szerintetek: (0/5)

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tevelygeseim.blog.hu/api/trackback/id/tr172440300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intuitiv 2010.11.12. 07:57:26

Az szerintem igaz, hogy férfi és nő között nem lehet barátság. Én egyetlen nőre sem tudtam csak barátként nézni életemben, de ezt nem minden nővel közöltem :).
Ettől persze nő és férfi között lehet. A nők részéről lehet barátság, ezt soha nem értettem :)

Beleszeretni a szerelembe? Igen, abba bele lehet.

DEdit 2010.11.13. 19:04:52

@Intuitiv: Igazat adok neked abban, hogy nem lehet férfi és nő között barátság (bár egy kivételt biztosan tudok) a barátság klasszikus értelmében. Hiszen valamelyik fél (vagy akár mindkettő) vagy testi, vagy érzelmi alapon szerelmet is táplál. De vannak az életben olyan visszatartó tényezők, amik ugyan már egyre több embernek nem szabnak gátat, ideális esetben mégis akadályuk a szerelemnek. Ekkor a teljes elszakadás, a jó emberi kapcsolatok megtartása végett barátságnak hívjuk azt, ami az akadályok miatt nem lehet szerelem. Hiszen annyira vágyunk arra a másikra, hogy inkább elfogadjuk a barátságot, minthogy elveszítsük az érintkezés lehetőségét. Véleményem szerint. De várom válaszod!

Edit123 2010.11.14. 15:09:15

". Ekkor a teljes elszakadás, a jó emberi kapcsolatok megtartása végett barátságnak hívjuk azt, ami az akadályok miatt nem lehet szerelem."

Ezek is csak egy ideig működnek, mikor az életünk útján egy ideig egy pályán haladunk a "barátokkal". Mert ott van mindig, a be nem teljesülés.A beteljesülés utáni vágyakozás.Az egyik részről biztosan. És nem biztos, hogy csak a férfi részről. Ami ha beteljesül, könnyen szerelembe fordulhat.Valamelyik részről. Ha mindkét oldalról, akkor más eset forog fenn tovább. De az élet halad, és ez a be nem teljesült szerelem, ami "barátság", nem tartható fenn örökké. Hisz társat talál(vagy keres) a másik előbb utóbb. Akkor már nem lesznek olyan hosszú beszélgetések, séták, stb. És ez így is van rendjén. Akiket az ember közel érez magához, és megtarthatná, akkor a nap 24 órája kevésnek bizonyulna.
Furán működünk.
De ezek a elenségek mindig voltak, vannak és lesznek.

Intuitiv 2010.11.14. 19:58:43

@DEdit: Természetesen az én esetemben egész erősek azok a bizonyos gátak, de amúgy sem molesztálhatok mindenkit, akivel a fantáziám hajlandó foglalkozni :). Attól persze a vonzalom ott van, de nem beszélek róla, nem is lépek az ügyben semmit, csak tudom, hogy valahol máshol, más körülmények között akár lehetne valami belőle.

Edit123 2010.11.14. 23:16:56

@Intuitiv:
Először is az előző bejegyzésem utolsó sorában nem "elenségek", hanem jelenségek. Lemaradt egy betű. :))
Amúgy szerintem elég sok férfiban erősek ezek a gátak. Hál Isten. Vannak akikben nem, azokat meg kezelni kell.Különben magamból kiindulva, illetve megfigyelve, beszélgetve ismerőseimmel, nőkkel, olvasgatva különböző helyeken...szóval bennünk nőkben is azért van erős gát. Hisz nekünk is van fantáziánk. Mi is látunk, ha egy ismeretlen férfival beszélünk, én munkámból kiindulva szinte csak férfiakkal vagyok körülvéve,látok,s észereszem én is a szépet.Sőt észrevesszük néha a finom jeleket. Lehet, hogy a férfi részéről, csak egy bók, egy ártatlannak tűnő valami...de létrejön egy vibrálás, egy a látható dolgokon túli érzés. És ezt mindkét fél érzi. A nő is meg a férfi is. És talán bennünk nőkben is benne van, hogy máshol, más körülmények között akár lehetne valami belőle. ;) CSak ugye otthon ezekről nem mindig beszélünk.

DEdit 2010.11.15. 10:31:43

@Intuitiv: Csak az a baj, hogy a fenti történetben nem csak egy szimpla fantáziálásról, vonzalomról van szó, hanem kínzó, maró, perzselő érzésekről. Amit te ugyan nem érzel, nem tudsz viszonozni, de mégis rossz a tudat, hogy az is vége fog szakadni, ami eddig volt köztetek. Próbálod fenntartani a jó viszonyt, próbálod megtartani azt ami volt, de persze a végén így is, úgy is még nagyobb fájdalmat fogsz okozni, mint amit a beteljesületlen szerelem okoz neki. Hiszen a reményt is elveszed, ha egy az egyben visszautasítod!
süti beállítások módosítása